home

Schaakvereniging Krimpen aan den IJssel

Schaakvereniging Krimpen aan den IJssel is opgericht in 1927 en heeft een rijke historie. Vele titels werden veroverd en de meest opvallende behaald door jeugdspelers. Een maal werd het jeugdteam tot 21 jaar Nederlands kampioen en individueel werd Wiggert Pols Nederlands kampioen bij de oudste jeugd. De jeugd heeft vooral vanaf de tachtiger jaren in vorige eeuw centraal gestaan. De laatste jaren onder begeleiding van een uitgebreid team van enthousiaste leden, aangevoerd door een professionele schaaktrainer. Het eerste team van Krimpen speelt momenteel in de een na hoogste klasse in de landelijke competitie (1e Klasse KNSB). Het jeugdbeleid zorgt voor doorstroming van de jonge spelers in dit team. Niet alleen ambitieuze schakers maar ook schakers, die meer voor het plezier spelen, vinden hun plek binnen de club. “Après schaken” is een belangrijk onderdeel van het clubleven en voor sommigen zelfs het hoofdthema.

Onlangs is het concept De Open Schaakvereniging gelanceerd. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om kennis te maken met het schaken. Zonder lid te zijn kan men een potje schaken, training krijgen of zelfs schaken leren. Kom een keer een kijkje nemen en zie of het schaken ook jouw denksport is.

Maandagavond is de clubavond en er wordt gespeeld in de zaal bij het Bowling & Party Centrum Krimpenhof. Vanaf 18.30 is de jeugd actief en na 20.00 de senioren.

Je bent van harte welkom!

 

Op de hoogte blijven van Uitagenda Krimpen?


9 + 1 =

[x] dit niet meer tonen