home

Volg Vereniging Krimpener Kunstwaard op Facebook

Vereniging Krimpener Kunstwaard

Vereniging Krimpener Kunstwaard is een vereniging voor professionele en vrijetijdskunstenaars in de Zuid-Hollandse polder de Krimpenerwaard en omgeving. Sinds de oprichting in april 2009 is de vereniging uitgegroeid tot meer dan 150 leden, die actief kunst beoefenen. Veel disciplines zijn vertegenwoordigd; er zijn onder hen veel beeldend kunstenaars, maar ook steeds meer woordkunstenaars sluiten zich aan.

De vereniging stimuleert, ontwikkelt en organiseert diverse kunst- en culturele activiteiten. Zo organiseert ze bijvoorbeeld beeldende kunst- en dichtwedstrijden, kunstroutes en exposities. Leden kunnen hun kunst publiceren op een eigen pagina – minisite – binnen de website. Kunstuitingen worden via diverse media naar buiten gebracht.

De vereniging bezit geen eigen locatie. Voor verenigingsactiviteiten worden wisselende locaties afgehuurd. De vereniging organiseert namens de gemeente Krimpen a/d IJssel doorlopend exposities in ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen a/d IJssel. Kunstenaars kunnen zich aanmelden via info@kunstwaard.nl. Het bestuur bepaalt de uitnodiging voor de exposities. Deze exposities zijn te bezoeken tijdens de openingstijden van de Tuyter.

De vereniging zet zich in om de Krimpenerwaard bekend te maken om haar kunst, kunstenaars en culturele activiteiten. Er wordt deelgenomen aan bredere regionale activiteiten in de sfeer van cultuur en recreatie.

De vereniging heeft onder meer de ambitie om kinderen en jongeren te betrekken bij kunstactiviteiten.
 

Op de hoogte blijven van Uitagenda Krimpen?


2 + 5 =

[x] dit niet meer tonen