• Stichting IJsseldijkkerkconcerten

Stichting IJsseldijkkerkconcerten

Inmiddels zijn er in de vijf en twintig jaar van het bestaan van de IJsseldijkkerkconcerten een honderdtal optredens geweest. Van pianotrio’s tot strijkkwartetten, van zang- en pianorecitals tot kamerkoren, van klarinetkwintetten tot orgelbespelingen. Kortom, alles wat er aan kamermuziek te genieten valt, is ook in de IJsseldijkkerkconcerten te horen geweest.

Vanaf de oprichting in 1993 is het de bedoeling geweest om voor een breed publiek betaalbare concerten van goede en professionele kwaliteit te bieden. Natuurlijk is Rotterdam met zijn rijke concertleven niet ver weg, maar de trouwe bezoekers stellen het zeer op prijs dat zo dicht bij huis zo veel goeds te beleven valt. Voor een lage entreeprijs (€ 15,-) is in de directe omgeving de mooiste muziek te horen. Veel mensen uit Krimpen aan den IJssel en de omliggende plaatsen hebben de weg naar de IJsseldijkkerkconcerten gevonden.

Een andere doelstelling is aan jonge aankomende musici een podium te bieden. Zo hebben in de loop der jaren veel jonge talenten in de IJsseldijkkerk gemusiceerd, die inmiddels doorgebroken zijn naar de grote podia. Het bijzondere is dat ze dan toch graag weer terug komen naar Krimpen aan den IJssel voor een optreden. Niet alleen vanwege de mooie ambiance en akoestiek, maar ook omdat ze genieten van een geïnteresseerd en gemotiveerd publiek. Dankzij de niet zo grote ruimte is het contact tussen musici en toehoorders optimaal. Muziek horen en zien, om zo te zeggen.