•  literair

Voorleesfeest

wo 2 februari 2022 15:00-16:00u
Met poppenspeelster Maaike Kaptein
 

Waar:Bibliotheek Krimpen
Toegang:gratis
Alleen geschikt voor:
Georganiseerd door:Bibliotheek aan den IJssel
Aanmelden: Klik hier
Wanneer:wo 2 februari 2022 15:00-16:00u
Ontmoetingscentrum De Tuyter
Het zijn de Nationale Voorleesdagen

Tijdens het 'Voorlezen' op de woensdagmiddag gaan we genieten van het poppenspel van Maaike Kaptein. Maaike verzorgt een leuke, gratis voorstelling voor de allerkleinsten, naar het boek Dat komt er nou van, van Ingrid en Dieter Schubert.

Het verhaal 'Dat komt er nou van'
Beer maakt een wandeling en komt tijdens het wandelen 3 eieren tegen. Er is niemand in de buurt. Beer neemt de eieren mee naar zijn hol. Onderweg komt hij Egel tegen en hij vertelt dat hij voor de eieren gaat zorgen. Egel denkt “dat wordt niks”. Beer gaat het toch proberen. De eieren komen uit en hij gaat voor de dieren zorgen. Hij leert ze alles wat hun vader en moeder ze ook zouden leren. Wat zou dat allemaal zijn? Als ze groot zijn en alles geleerd hebben is Beer trots op zichzelf en Egel is ook wel een beetje trots op hem, want dit had hij niet verwacht.

Nationale Voorleesdagen
Van 26 januari t/m 5 februari vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Prenten-en voorleesboeken worden tijdens deze jaarlijkse campagne volop onder de aandacht gebracht om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.

Coronamaatregelen
De actuele coronamaatregelen kun je hier lezen

Aanmelden
De voorstelling is gratis. Je moet je wel aanmelden.
 

agenda

wo 2 februari 2022 15:00-16:00u
Ontmoetingscentrum De Tuyter