•  erfgoed

Tentoonstelling Istori-Istori Maluku

dagelijks
t/m 24 september 2022
Met ontzettend veel trots presenteren wij vanaf vrijdag 1 april onze nieuwe tentoonstelling: Istori-Istori Maluku, ofwel Geschiedenis van Molukkers in Krimpen a/d IJssel 💙❤️💚
 

Waar:Streekmuseum Krimpenerwaard
Toegang:zie link 'meer info'
Alleen geschikt voor:
Georganiseerd door:Streekmuseum Krimpenerwaard
Aanmelden: Klik hier
Wanneer:dagelijks
t/m 24 september 2022
De expositie is een ode aan de geschiedenis, kunst en cultuur van de lokale Molukse gemeenschap. Het ontstaan van de Molukse wijk in de jaren 60, maar ook de muziek en de rituele kleding van nu staan centraal 🙌 Er komen bijzondere verhalen aan bod, met speciale focus op de cultuur en symboliek van de gemeenschap — thema’s die tijdens de landelijke aandacht voor ‘70 jaar Molukkers in Nederland’ een beetje zijn vergeten.

Meer weten over de tentoonstelling en op de hoogte blijven van de activiteiten die georganiseerd gaan worden? Houd dan onze website in de gaten (www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl).

Istori-Istori Maluku Krimpen a/d IJssel is tot stand gekomen door een waardevolle samenwerking met een groep vrijwilligers met Molukse achtergrond en met Stichting Tjari Dana Krimpen aan den IJssel. Ook dank aan het Innovatiefonds Cultuur van de Gemeente Krimpen aan den IJssel, de J.E. Jurriaanse Stichting en de Van Cappellen Stichting.
 

agenda

dagelijks
t/m 24 september 2022