•  literair, beeldende kunst

TUSSEN DE WEG EN DE WERELDRAND

dagelijks
t/m 7 augustus 2022
TUSSEN DE WEG EN DE WERELDRAND
 

Waar:Ontmoetingscentrum De Tuyter
Toegang:gratis
Alleen geschikt voor:
Georganiseerd door:Vereniging Krimpener Kunstwaard
Aanmelden: Klik hier
Wanneer:dagelijks
t/m 7 augustus 2022
De poëziewandelroute TUSSEN DE WEG EN DE WERELDRAND die vorige zomer in Haastrecht door zoveel enthousiaste wandelaars is bekeken zal komende zomer als beeldende kunsttentoonstelling terugkeren in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel.

Van 5 juni tot 8 augustus exposeren 17 beeldend kunstenaars elk een werk, dat zij speciaal maakten bij één van de gedichten. Er is groot en klein werk, ruimtelijk en vlak. Er zijn foto’s, schilderijen en objecten te zien. De werken worden samen met de gedichten geëxposeerd. Dichters en beeldend kunstenaars zijn afkomstig uit Alle delen van de Krimpenerwaard. Dat is in de tentoonstelling goed terug te lezen en te zien! Mooi is het hoe beeldend kunstenaars de gedichten vertalen en naar hun hand zetten.

Deelnemende kunstenaars: Jannie van Essen, Louise Piek, Margreet Kloosterman, Tonni Hoeksma, Leon Hoeneveld, Emmy van Vliet, Casper Cammeraat, Rien Casteleijn, Marina Tramper, Pieta Dijksman, Arnold Holterman, Ada Munnik, Plony Jansen, Nelleke Vonk, Lisette Thiele, Saskia Beekmans, Jos Crezee.

De dichters: Peter Noordhoek, Chris Bellekom, Jeffrey van Geenen, Hanneke Leroux, Jan Graafland, Ruud Broekhuizen, Wanda Micke, Teus Stouthart, Roel Botter, Julia van Ipenburg, Cindy Snoeck, Heleen Janssens, Cor van Someren, Klara Smeets, Eduard Ditmar, Bart Budding, Ton Houtman, Henk Kooijman, Bartenofcornelis, Nelleke den Boer, Rob Haster, Inez Meter, Corie Grootendorst

Op zondag 12 juni ’s middags om 15.00 uur vindt een feestelijke opening plaats. De tentoonstelling die wordt georganiseerd door de Krimpener Kunstwaard is alle dagen van de week te bekijken in De Tuyter, Nagtegaalstraat 8 2922 VL Krimpen aan den IJssel.

Ga voor meer informatie naar www.kunstwaard.nl
Bijlage: foto: Vogeltjesland van Jannie van Essen
 

agenda

dagelijks
t/m 7 augustus 2022