•  beeldende kunst

RAAMEXPOSITIES CRIMPENHOF

dagelijks
29 juni 2022 t/m 10 augustus 2022
Crimpenhof
RAAMEXPOSITIES IN WINKELCENTRUM CRIMPENHOF KRIMPEN AAN DEN IJSSEL
 

Waar:
Toegang:gratis
Alleen geschikt voor:
Georganiseerd door:Winkelcentrum Crimpenhof en Vereniging Krimpener Kunstwaard
Aanmelden: Klik hier
Wanneer:dagelijks
29 juni 2022 t/m 10 augustus 2022
Crimpenhof
Winkelcentrum Crimpenhof zocht voor een tijdelijk leegstaand winkelpand een creatieve oplossing en benaderde daarvoor de Vereniging Krimpener Kunstwaard. Een een-tweetje over het houden van raamexposities was snel gemaakt. Het leegstaande pand schuin tegenover de Hema, is door de winkeliersvereniging voorzien van een achterwand, verlichting en de benodigde presentatiematerialen. Op de vraag van de Vereniging Krimpener Kunstwaard aan haar leden of er belangstelling was om te exposeren in winkelcentrum Crimpenhof reageerden 27 kunstenaars enthousiast. De raamexposities konden dus starten. Vanaf 29 juni is de eerste raamexpositie te zien in winkelcentrum Crimpenhof

De kunstenaars Aart Verduijn en Tawaf Safi trappen af met hun werk. Na telkens zes weken wisselt de expositie en zijn de volgende kunstenaars aan de beurt.
Aart Verduijn argumenteert ‘REALISME, FIGURATIEF, ABSTRACT, NAÏEF zijn zomaar wat kreten uit de kunstwereld en door veel mensen niet van elkaar te onderscheiden. De uitzondering daarop zijn zij, die kunst zien als een creatieve uiting van de vrije geest. Hierdoor ontstaan er diverse vormen van kunst vallend onder een merk zoals auto’s zich van elkaar onderscheiden door vorm en merknaam’. Verduijn, wonende in Bergambacht, kiest in deze expositie duidelijk voor het realisme met een beetje mystiek, geïnspireerd op de stromingen van diverse overleden schilders. Door intens te kijken en vol van vertrouwen de olieverf en het penseel te gebruiken hoopt hij met de getoonde schilderijen ook iets los te maken bij de aanschouwer van het werk. Verduijn is autodidact.

Tawab Safi, geboren in Afghanistan, woont in Krimpen aan den IJssel. Zo lang hij zich kan herinneren was hij bezig met tekenen, schetsen, schilderen en vormgeven.
Safi studeerde aan de G.M. Maimanagi Kunstacademie in Kabul in de disciplines Realistische en Figuratieve Schilderkunst en Kalligrafie.
De mens, de cultuur, de muziek, en de natuur zijn inspiratiebronnen voor zijn werk. Hij zegt hierover: ‘Mijn kunstwerken vertalen mijn gevoelens. Ze vertellen dat ik leef, kracht aan mijn werk ontleen, er muziek in hoor, er beweging in zie en dit alles als een kleurrijke wereld beleef’.
Safi schildert en tekent impressionistisch met potloden, water-, olie- en acrylverf.
Hij ontwikkelde zich verder in het grafische ontwerpen en webdesign aan de Willem de Kooning Academie en het MediaCollege in Rotterdam. Inmiddels houdt hij zich vanuit zijn studio Tasalogic bezig met het ontwerpen van huisstijlen en websites voor bedrijven.
Ook geeft hij tekenles op scholen en in zijn atelier. Naast het regelmatig exposeren van zijn werk geeft hij ook workshops over kunst.
 

agenda

dagelijks
29 juni 2022 t/m 10 augustus 2022
Crimpenhof