•  muziek

Cultuurcafe hoor of is dat geen muziek

do 29 september 2022 19:30u
inloop vanaf 19.00 uur
Tomas Serrien schetst tijdens dit Cultuurcafé de redenen waarom we het liefst luisteren naar geluiden die ons bekend in de oren klinken.
 

Waar:Theaterzaal de Tuyter
Toegang:€2,50 (incl. twee consumpties)
Alleen geschikt voor:
Georganiseerd door:Muziekschool i.s.m. Stichting Synerkri
Aanmelden: Klik hier
Wanneer:do 29 september 2022 19:30u
inloop vanaf 19.00 uur
Ontmoetingscentrum De Tuyter
Aan de hand van verschillende muziekfragmenten nodigt hij de aanwezigen uit om te ontdekken hoe bepaalde verwachtingen onze muziekervaringen beïnvloeden. Zo leer je op een andere manier luisteren naar muziek die je misschien ‘storend’, ‘stil’, ‘’ ongemakkelijk’ of ‘exotisch’ vindt.

Tomas Serrien is muziekfilosoof, auteur en muzikant bij de rockgroepen Bat Eyes en Disorientations. In 2017 debuteerde hij met Klank, waarin hij onderzocht hoe we iets zinnigs kunnen zeggen over muzikale ervaringen. Sindsdien werkt Tomas aan diverse interdisciplinaire projecten rond muziekbeleving. In 2022 verscheen zijn nieuwe boek Hoor waarin hij onderzoekt waarom we het liefst luisteren naar geluiden die ons bekend in de oren klinken. Meer info op www.tomasserrien.com

Fotocredits:Daniil Lavrovski

Aan dit Cultuurcafé werken verder mee Sanne Monster (zang) en Hugo Mathis (piano).

Inloop vanaf 19.00 uur met koffie/thee. Start lezing om 19.30 uur. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om met elkaar na te praten in de ontmoetingsruimte. Er staat 1 drankje p.p. klaar.

Toegangsprijs €2,50 incl twee consumpties.

Het cultuurcafe is een inspiratie -en netwerkbijeenkomst voor iedereen die geinteresseerd is in cultuur. De vierjaarlijkse cultuurcafes worden georganiseerd door Synerki i.s.m. Streekmuseum, Muziekschool en Bibliotheek aan den IJssel met afwisselende thema's muziek, erfgoed en literair.
 

agenda

do 29 september 2022 19:30u
inloop vanaf 19.00 uur
Ontmoetingscentrum De Tuyter