•  erfgoed

Café van Toen en Nu

maandelijks laatste donderdag 10:00-12:00u
do 25 april 2024
Aan de hand van thema’s halen we herinneringen op, maar we bespreken ook het huidige leven. Was toen alles beter? Of brengt nu ook mooie dingen met zich mee? We delen het verleden en heden met elkaar, maar altijd op een gezellige en luchtige manier.
 

Waar:Streekmuseum Krimpenerwaard
Toegang:Gratis
Alleen geschikt voor:
Georganiseerd door:KrimpenWijzer i.s.m. Bibliotheek aan den IJssel en Streekmuseum Krimpenerwaard
Aanmelden: Klik hier
Wanneer:maandelijks laatste donderdag 10:00-12:00u
do 25 april 2024
Streekmuseum Krimpenerwaard
Op donderdag 25 mei is er weer een gezellig Café van Toen en Nu in het Streekmuseum.
Hugo Gastkemper, verhalenverteller én verhalenbedenker komt langs.

Zijn verhalen gaan over de belevenissen en de persoonlijke groei van mensen, fantasiefiguren of zelfs voorwerpen. Over een torenhaan, wekker of het Vroedvrouwenpad. Hij vertelt met warme stem, beeldende bewoordingen en vleugjes humor. Zijn vertellingen verrassen, verwarmen en stimuleren.

Iedereen is welkom tussen 10.00 en 12.00 uur en de koffie staat klaar!

Café van Toen en Nu is één van de vier ontmoetingsprojecten die met ondersteuning van de gemeente in het leven zijn geroepen. Het Café vindt de laatste donderdagochtend van elke maand plaats van 10.00 tot 12.00 uur in het Streekmuseum Krimpenerwaard. Aan de hand van thema’s halen we herinneringen op, maar we bespreken ook het huidige leven. Was toen alles beter? Of brengt nu ook mooie dingen met zich mee? We delen het verleden en heden met elkaar, maar altijd op een gezellige en luchtige manier.

Zo deelt een verhalenverteller een verhaal over het thema, wat dikwijls verbonden is aan de cultuurhistorie van de Krimpenerwaard. Het Streekmuseum beschikt over veel historisch materiaal wat wij bij onze thema’s kunnen en mogen gebruiken.

Voor wie is het Café van Toen en Nu bedoeld? Voor iedereen die het leuk vindt mede-Krimpenaren te ontmoeten, herinneringen te delen, maar ook om kennis op te doen.

Aanmelden voor het Café van Toen en Nu kan via het vrijwilligersloket: ma t/m wo 9-12 0180-515840. Het is fijn als deelnemers zich van tevoren aanmelden, maar het is niet verplicht.
 

agenda

maandelijks laatste donderdag 10:00-12:00u
do 30 mei 2024
Streekmuseum Krimpenerwaard