•  beeldende kunst

EXPOSITIE IN DE HOGE VIERSCHAAR SCHOONHOVEN

dagelijks
t/m 9 oktober 2022
EXPOSITIE ‘OVEREENKOMSTEN, VERSCHILLEN EN EIGEN WERK’ IN DE HOGE VIERSCHAAR SCHOONHOVEN
 

Waar:
Toegang:gratis
Alleen geschikt voor:
Georganiseerd door:Vereniging Krimpener Kunstwaard
Aanmelden: Klik hier
Wanneer:dagelijks
t/m 9 oktober 2022
Van 14 september tot en met 9 oktober is werk te zien van Nelleke Vonk en Jannie van Essen in De Hoge Vierschaar (oude stadhuis) in Schoonhoven
De expositie ‘OVEREENKOMSTEN, VERSCHILLEN EN EIGEN WERK’ is georganiseerd door de Vereniging Krimpener Kunstwaard.
Beide Schoonhovense kunstenaars laten in hun werk verschillende tweetallen zien die hetzelfde onderwerp hebben maar in uitwerking verschillen, onderwerpen als mensfiguren, natuur (onder andere jaargetijden en ouderdom). Daarnaast laten zij werk zien naar eigen keuze.

Nelleke werkt al langere tijd met thema’s zoals “Op weg naar het licht” een serie met mensfiguren. Het thema natuur toont zij steeds meer op een abstractere manier. Werkte Nelleke vroeger vooral met soft pastels, nu gebruikt ze acrylverf en inkten. Haar werken ontstaan door de combinatie van wisselende ondergronden en haar kleurkeuze. Ze nodigt uit om te kijken in de hoop dat er een resonantie ontstaat waarbij beelden die in de kijker opgeslagen zijn, zoals verhalen, gevoelens en verlangens aangeraakt en wakker worden geroepen.
Jannie is vooral textielkunstenaar maar werkt ook met acrylverf. Kleuren zijn voor haar belangrijk. Zij stoort zich qua kleur niet aan de werkelijkheid, maar gebruikt kleuren die voor haar gevoel bij het betreffende werk horen. Jannie drukt daarmee uit wat haar bezighoudt en schept een eigen wereld, een wereld waarin zij de toeschouwer mee wil laten genieten. Bomen nemen op dit moment een belangrijke plaats in in haar werk, zoals te zien is in verschillende in de tentoonstelling aanwezige werken. ‘Altijd ben ik op zoek naar andere materialen’, zegt zij ‘Soms nemen boomresten de plaats in van textiel, waar dan een zwam zich aan hecht’.

Laat u verrassen en kom de expositie zien op een woensdag of zaterdag van 11.00 – 17.00 uur of op een zondag van 13.00 – 17.00 uur. Op woensdag en zaterdag is één van de kunstenaars aanwezig, op zondag zijn zij beide aanwezig.
[formcakreactie]
 

agenda

dagelijks
t/m 9 oktober 2022