•  beeldende kunst

Burgemeester Vroom opent expositie ‘Beelden van de Ouderdom’

dagelijks
8 oktober 2022 t/m 28 november 2022
Krimpen aan den IJssel - Op zaterdag 8 oktober opent Burgemeester Vroom van Krimpen aan den IJssel om 15.30 uur de expositie ‘Beelden van de Ouderdom’ in Ontmoetingscentrum de Tuyter. De expositie is dagelijks te zien tot 28 november 2022.
 

Waar:Ontmoetingscentrum De Tuyter
Toegang:gratis
Alleen geschikt voor:
Georganiseerd door:Vereniging Krimpener Kunstwaard
Aanmelden: Klik hier
Wanneer:dagelijks
8 oktober 2022 t/m 28 november 2022
Levenskunst
Over het algemeen verlang je er als mens naar om gracieus oud te
worden. Het woord ‘gracieus’ is veelzeggend en heeft veel betekenissen: bevallig, mooi, natuurlijk, ongedwongen, ongekunsteld, bekoorlijk, sterk, elegant en hartveroverend. Dat dit beeld niet voor alle ouderen geldt, hoeft geen betoog. Maar de keus is wel veelzeggend. Gracieuze ouderen willen in hun ouderdom een eigen weg gaan en zij zoeken een eigen manier van omgaan met de kwaliteiten en beperkingen van hun leeftijd. Rimpels hoeven daarbij niet gecamoufleerd te worden, ze worden aanvaard als natuurlijke getuigen van de laatste levensvorm.

Idee expositie
Met dit gegeven ontstond binnen de werkgroep ‘Zin in de ouderdom’ van de protestantse kerken in Krimpen (Ark/Rank, IJsseldijkkerk, Wingerd, Rehoboth en Sionskerk) het verlangen om in samenwerking met de burgerlijke gemeente en de Krimpener Kunstwaard een tentoonstelling te organiseren in de Tuyter. Pastoraal werker Willemieke Schippers formeerde een sub-werkgroep die het idee verder uitwerkte.

Uitdaging
Fotografen en kunstenaars werden uitgedaagd om de oude mens uit de gemeente met een krachtgevend object af te beelden. Dit leidde tot spontane aanmeldingen. Ruim 20 inzendingen en voorwerpen worden geëxposeerd van 8 oktober tot 28 november 2022.
 

agenda

dagelijks
8 oktober 2022 t/m 28 november 2022