•  theater, dans, literair

Gi Ga Groen Kinderboekencamping Krimpen

dagelijks
8 oktober 2022 t/m 9 oktober 2022
Altijd al eens willen weten hoe het is om te kamperen tussen de boeken? En heb jij altijd al eens ‘s avonds een feestje willen bouwen in de bibliotheek? Ben je tussen 9 en 11 jaar? Dan is dit je kans! Schrijf je snel in, want er is een beperkt aantal kaartjes.
 

Waar:Bibliotheek Krimpen
Toegang:Leden €15,-, niet leden €17,50
Alleen geschikt voor:
Georganiseerd door:Bibliotheek Krimpen
Aanmelden: Klik hier
Wanneer:dagelijks
8 oktober 2022 t/m 9 oktober 2022
Tijdens de Kinderboekenweek ga je op avontuur in de Bibliotheek om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken.

Programma

Theatervoorstelling Baas in het bos in de Tuyter
De middag begint met een muzikale voorstelling over de veranderende natuur. Wat is de natuur eigenlijk? En waar begint en eindigt deze?

Jonas woont samen met zijn vader naast een bos. In dat bos kraaien, knorren en piepen de dieren om het hardst. Kraai is op zoek naar rups, rups zoekt haar familie en haar familie plaagt de eik. Maar vandaag niet. Vandaag houden de dieren zich muisstil.

In de verte hoort Jonas hoe de zagen met hun vlijmscherpe tandjes de bomen wegvreten. Langzaam verandert het bos in een nieuwbouwwijk en verdwijnen de huizen van de dieren. Het bos verzamelt zich in de grote eik. “Er moet iets gebeuren!” kakelt iedereen door elkaar. Want wie is nu eigenlijk de baas in het bos?

Scouting Jan Willem Friso
Na de voorstelling lopen we gezamenlijk naar de scouting Jan Willem Friso waar we eerst gaan eten. Daarna is er een interactieve quiz over de natuur en over dieren met Andre Bloot van Jeugd Natuurwacht. De scouting maakt een kampvuur waar we onder begeleiding van de Muziekschool liedjes uit de muziekvoorstelling gaan zingen. Daarna gaan we weer terug naar de bieb.

Dansen in je onesie in de Bibliotheek
In de Bibliotheek gaan we dansen. Danseres Varisha legt de 'moves' uit. Heb je een onesie? Neem hem mee! Er wordt voorgelezen en om 22:30 uur gaan de lichten uit en slapen maar...

De volgende ochtend ga je na een lekker ontbijt rond 08:30 uur weer naar huis.

Praktisch

Gi-Ga Groen! Kinderboekencamping is voor kinderen van 9-11 jaar
Kinderen zijn vanaf 15:30 uur welkom in Bibliotheek Krimpen en kunnen de volgende ochtend om 08:30 uur weer opgehaald worden
Kinderen nemen zelf een matje, kussen, slaapzak en toiletspulletjes mee. De Bibliotheek zorgt voor de tentjes
Kinderen slapen in 2-tallen in een tentje
 

agenda

dagelijks
8 oktober 2022 t/m 9 oktober 2022