•  beeldende kunst

RAAMEXPOSITIE CRIMPENHOF KRIMPEN A/D IJSSEL

dagelijks
t/m 14 december 2022
RAAMEXPOSITIE, DE VREEMDE EEND IN DE BIJT?
 

Waar:Crimpenhof Krimpen aan den IJssel
Toegang:gratis
Alleen geschikt voor:
Georganiseerd door:Vereniging Krimpener Kunstwaard
Aanmelden: Klik hier
Wanneer:dagelijks
t/m 14 december 2022
In het Winkelcentrum Crimpenhof schuin tegenover de HEMA loop je zomaar tegen een ongebruikelijke winkeletalage aan, een wat vreemde eend in de bijt. Een winkel waar je niet binnen kan lopen maar wel met een etalage waar je bij stil blijft staan en kunst kan kijken. Vanaf 29 juni 2022 tot 4 oktober 2023 laten verschillende kunstenaars van de Vereniging Krimpener Kunstwaard hier telkens zes weken lang hun werk zien. Het Winkelcentrum Crimpenhof en de Krimpener Kunstwaard werken in dit project samen en willen hiermee het winkelend publiek verrassen. Dit keer exposeren Carry van der Kaay en Yvonne Welman.

Carry maakt macrofoto's in haar eigen voedselbos, die gaan over het leven zelf. Haar foto's van zaden, groenten, bloemen en dieren verwijzen naar verschillende menselijke aspecten. Ze pakt regelmatig haar camera tijdens het verbouwen van haar eigen voedsel, omdat ze een beeld dat haar raakt wil vastleggen. Je kunt als je haar foto's op je in laat werken wellicht zien wat haar raakte. Er een eigen invulling aan geven mag natuurlijk ook. Het zijn nooit alleen maar natuurfoto's. Voor Carry drukken ze meer uit.
Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op haar website www.fotocarry.com/ Instagram en facebook: fotocarry.

Yvonne ziet zichzelf als een beeldend columnist. Haar schilderijen vertellen visuele verhalen over haar ervaringen en idee├źn en onderzoeken de tijdsgeest vanuit een vrouwelijk perspectief. Tegelijkertijd wil ze een wereld met betekenisvolle beelden voort laten bestaan. Bij het maken van deze schilderijen gebruikt zij verschillende traditionele schildertechnieken. Yvonne verwerkt ook haar eigen geschiedenis in haar schilderijen en gebruikt daarvoor naast verf, textiel, foto's en andere materialen. Ze behaalde in Tilburg haar masters in kunst en kunstgeschiedenis. Later maakte ze zich 16e- en 17-eeuwse olieverftechnieken meester. Deze technieken past ze toe in olieverf maar meestal werkt ze met Golden Open acrylverf.
www.yvonne-welman.com
 

agenda

dagelijks
t/m 14 december 2022