•  beeldende kunst

BINNENKORT TE ZIEN: SCHILDERIJEN VAN TWEE KUNSTENAARS UIT DE KRIMPENERWAARD

dagelijks
t/m 7 maart 2023
BINNENKORT TE ZIEN:
SCHILDERIJEN VAN TWEE KUNSTENAARS UIT DE KRIMPENERWAARD
 

Waar:Crimpenhof Krimpen aan den IJssel
Toegang:gratis
Alleen geschikt voor:
Georganiseerd door:Vereniging Krimpener Kunstwaard
Aanmelden: Klik hier
Wanneer:dagelijks
t/m 7 maart 2023
In Winkelcentrum Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel is een etalage ingericht om na het drukke boodschappen doen bij stil te staan. Wat is er te zien? Kunst tot ver in 2023. Na telkens zes weken hangt er weer nieuw werk.
Het Winkelcentrum Crimpenhof en de Vereniging Krimpener Kunstwaard sloegen hiervoor hun handen ineen en maakten dit project mogelijk. Van 25 januari tot 8 maart laten Inge van Driel en Louise Piek hun schilderijen zien.

Inge houdt van kleur in het leven! Dat zie je in haar werk terug.
Na lange tijd figuratief te hebben gewerkt heeft zij zich de laatste 10 jaar toegelegd op het maken van abstract werk. Zij schildert voornamelijk met acryl op doek in een formaat van ongeveer 70 x 90 cm. Daarnaast maakt zij mozaïeken, aquarellen die realistisch van stijl zijn en potloodtekeningen met als onderwerp groente, fruit en lekkernijen. En ja in alles knallen de kleuren je tegemoet.

Louise schildert met acrylverf voornamelijk landschappen uit de Krimpenerwaard en omgeving. Meer recent legt zij allerlei onderwerpen zoals bostaferelen in klein werk vast. Zij werkte voorheen vooral abstract. Nu werkt zij realistisch. Met een lichte toets brengt zij de verf op het doek aan en tovert hiermee haar beelden tevoorschijn.
 

agenda

dagelijks
t/m 7 maart 2023