•  beeldende kunst

EEN CREATIEVE REIS

dagelijks
31 januari 2023 t/m 26 maart 2023
EEN CREATIEVE REIS
 

Waar:Crimpenhof Krimpen aan den IJssel
Toegang:gratis
Alleen geschikt voor:
Georganiseerd door:Vereniging Krimpener Kunstwaard
Aanmelden: Klik hier
Wanneer:dagelijks
31 januari 2023 t/m 26 maart 2023
In de door de Vereniging Krimpener Kunstwaard georganiseerde tentoonstelling in Ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel exposeert Janke Deelman haar schilderijen en collages vanaf 31 januari t/m 26 maart.

Janke’s kleurrijke werk is zeer gevarieerd, van realistisch via een intensieve zoektocht naar collages en zelfs abstract, vandaar de titel ”een Creatieve Reis”. Door de jaren heen komen vooral kippen terug in haar werk. Ze geeft haar kippen vaak menselijke eigenschappen om zaken en situaties die haar dwars zitten of raken vorm te geven. Haar werk heeft, in tegenstelling tot superrealistisch werk, dan ook meerdere lagen. De kijker ontdekt, bij nadere beschouwing, steeds nieuwe aspecten in haar werk.

Een deel van Janke’s Creatieve Reis was het in beelden verwerken van haar jeugd in Liberia, West-Afrika. De serie, die ze daarvan maakte en die nog steeds groeit, kreeg de titel “My African Roots”. Afrika en de Afrikaanse kleuren zitten in Janke’s bloed.

De tentoonstelling omvat acrylschilderijen, collages van verhalend tot abstract en klein werk in de vitrines. Een “sneak preview” is te zien door naar haar website te gaan: www.janke-creatief.nl

De opening van de tentoonstelling is op zondag 5 februari om 15.00 uur. Je bent van harte welkom om die bij te wonen of op andere momenten te komen kijken (Nachtegaalstraat 8, Krimpen aan den IJssel). Kijk voor de openingstijden op de site tuyter.nl.

www.janke-creatief.nl
 

agenda

dagelijks
t/m 26 maart 2023