•  natuur

lezing 'Vuile lucht, wat moeten we ermee?'

do 30 maart 2023 19:30-21:30u
Hart- en vaatziekten komen voor een flink deel voort uit luchtvervuiling. Dementie en ook de oprukkende ziekte van Parkinson blijken al met luchtvervuiling te maken te hebben.
 

Waar:Rudolf Steinerschool, aula
Toegang:€10,- incl. koffie/thee
Alleen geschikt voor:
Georganiseerd door:Marjan Pols de Pee en Drs Loek Wagenaar
Aanmelden: Klik hier
Wanneer:do 30 maart 2023 19:30-21:30u
Er rijden 11 miljoen auto’s rond in Nederland. Talloze vliegtuigen vliegen over de Randstad, Schiphol is één van de drukste vliegvelden van Europa. Longen van rokers zijn tien jaar na stoppen schoon. Maar wat doen we met de dagelijkse portie nieuwe fijnstof en zwavel- en stikstof-dioxides van o.m. boten, vliegtuigen en auto’s? En van remmen en banden? Vervuilde lucht ademen we dagelijks in.

Maar wat is nou echt gevaarlijk, waar moet je op letten en wat kun je doen? Hoe voorkom je dat vervuiling je ziek maakt? Reinigen we ons ooit van deze vieze lucht? Meten is weten en kennis is wezenlijk. We kunnen tenslotte niet allemaal naar Schiermonnikoog verhuizen èn er daarna nooit meer vandaan gaan.

Zuivere lucht is onmisbaar. Maar zuivere lucht wordt steeds schaarser in Nederland: gemotoriseerd verkeer, schepen, vliegtuigen, van alle kanten vervuilen we onze lucht. Helaas: onze overheid grijpt ook bij luchtvervuiling veel te laat in. Welke zinvolle en haalbare maatregelen kun je zelf treffen?

Tijd dus voor een inhoudelijke lezing door apotheker Loek Wagenaar, een bevlogen spreker, die graag begrijpelijke informatie en samenhang meegeeft. Uw vragen zijn welkom.

U krijgt deze avond zeker een duidelijk(er) beeld. En U kunt gelijk zelf aan de slag. Welkom op de lezing: Vuile lucht, wat moeten we er nu mee ?

Opgave via Mevr Marjan Pols de Pee: e-mail: cardamine@hotmail.nl of via whapp 06-51692613

Opgeven kan ook via Drs Loek Wagenaar: e-mail: e-post@kiwifarm.nl
 

agenda

do 30 maart 2023 19:30-21:30u