•  theater, film

Middag van de Franse film

za 24 juni 2023
Deze middag is volledig in Franse sferen.
 

Waar:Theaterzaal van de Tuyter
Toegang:Zie omschrijving
Alleen geschikt voor:
Georganiseerd door:Theater de Tuyter
Aanmelden: Klik hier
Wanneer:za 24 juni 2023
Ontmoetingscentrum De Tuyter
U kunt starten met een heerlijke Franse lunch bij eetcafé De Crimpenaar. Aansluitend starten we de film Presque. In de pauze heeft u de mogelijkheid om een drankje te nuttigen in de foyer, een kijkje te nemen bij de brocante markt en te luisteren naar Franse Chansons, gespeeld door Henri van den Bos op de vleugel. Na de pauze tonen wij de film Le Prénom. De foyer is inmiddels omgetoverd tot een Frans restaurant en kunt u genieten van een Frans diner in buffetvorm. Bij de ober bestelt u een heerlijke Franse wijn of frisdrank bij het eten.

De tickets zijn los van elkaar te boeken, wilt u alleen naar de twee films komen, dan is dat mogelijk. Of combineer uw filmticket met een lunch en/of diner.

Programma
12:30 uur - 13:30 uur
Frans Lunchbuffet bij eetcafé De Crimpenaar bestaande uit:
Quiche lorraine
Salade niçoise
Franse kaasplank
Jambon de bayonne
Franse uiensoep met kaascroutons
Franse droge worst
Gerookte zalm
Diverse Franse broodsoorten
€ 34,95 p.p. | Ticket films en Franse lunch

13:30 uur - 15:00 uur
Franse film: Presque

In de stad Lausanne is Louis directeur van een begrafenisonderneming. Als verstokte vrijgezel wijdt hij zich op zijn 58ste volledig aan zijn beroep en kan zich er niet toe brengen met pensioen te gaan. Igor is 40 jaar oud, een scherpe geest in een gehandicapt lichaam. Hij heeft een hersenverlamming. Igor levert biologische groenten op zijn driewieler om zijn huur te betalen en brengt de rest van zijn tijd door in boeken van filosofen. Door een toeval kruisen de paden van Louis en Igor elkaar. In een opwelling besluit Louis Igor mee te nemen. Ze vertrekken beiden in een lijkwagen om het lichaam van een oude vrouw naar de voet van de Cevennen te brengen. Het wordt een leerzame tocht.

15:00 uur - 16:00 uur
Pauze
Onder het genot van een drankje kunt u in de foyer genieten van Franse Chansons gespeeld door Henri van den Bos op de vleugel en is er een brocante markt.

16:00 uur - 17:50 uur
Franse film: Le Prénom
Vincent wordt voor de eerste keer vader. Hij wordt uitgenodigd voor een etentje met zijn zus Elizabeth en zwager Peter. Daar aanwezig is ook Claude, een oude jeugdvriend die zij lange tijd niet gezien hebben. In afwachting van Vincents vrouw Anna praten ze over het aankomende vaderschap. Maar wanneer ze Vincent vragen of hij al een naam heeft voor het ongeboren kind, zorgt zijn antwoord voor de nodige opschudding binnen de familie...
€ 10,00 | Ticket voor 2 Franse films

Vanaf 18:00 uur in de foyer
Dinerbuffet bestaande uit:
Franse uiensoep met kaascroutons
Bretonse vissoep
Rilette van eend met rode uien compote
Camembert Salade met haricots verts
Gerookte vissoorten
Salade niçoise

Boeuf bourguignon
Coq au vin (Franse stoofpot van kip)
Gratin Dauphinois
Saumon à la moutarde
Rijst met groenten
€ 44,95 | Ticket films en Frans Diner

Wilt u van de gehele middag genieten, dus starten met een lunch, daarna de twee films met tussendoor een pauze en afsluiten met een diner? Bestel dan het volgende ticket:
€ 69,90 | Ticket films met Franse lunch en een Frans diner
 

agenda