•  theater

De verrukkelijke kinderbakshow

wo 13 december 2023 15:30u
Op het podium steekt iemand een stekker in het stopcontact en het lampje van de bakoven springt aan. Voorverwarmen maar! De Verrukkelijke Kinderbakshow kan beginnen.
 

Waar:Theaterzaal de Tuyter
Toegang:€12,50
Alleen geschikt voor:
Georganiseerd door:Theater de Tuyter
Aanmelden: Klik hier
Wanneer:wo 13 december 2023 15:30u
Ontmoetingscentrum De Tuyter
In broeken gemaakt van theedoeken verschijnen thuisbakker Rutger (hij won het eerste seizoen van Heel Holland Bakt) en poppenspeler Mark op het podium. Samen maken ze bakboeken en nu staan ze dus in het theater. Het water loopt je meteen in de mond als ze allerlei koekjes opnoemen: de Weespermop, Arnhemse meisjes... Maar een typisch koekje uit Krimpen is er nog niet. Die gaan ze met hulp van het publiek, maken. Eerst vertellen ze wat de basisbestanddelen van deeg zijn. Rutger laat zien hoe je boter maakt, hoe je het beste een ei splitst én legt uit wat eigenlijk het verschil tussen meel en bloem is.

Mark voegt met zijn handpoppen Kees de Koekenbakker en twee roze flamingozusjes met makkelijke meezingliedjes en slimme woordgrapjes, een luchtige toon toe aan het recept. En ook door de challenges die kinderen en hun (groot)ouders uit het publiek op het podium doen, is deze show er één om letterlijk je vingers bij af te likken. Misbaksels zijn er niet en ondanks alle wistjedatjes ligt deze voorstelling zéker niet zwaar op de maag.
 

agenda

wo 13 december 2023 15:30u
Ontmoetingscentrum De Tuyter