•  beeldende kunst

Nieuw werk in etalages Crimpenhof

wo 31 mei 2023
ma 12 juni 2023
Vanaf 31 mei tot 12 juli hangt er nieuw werk in de etalages van Winkelcentrum Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel. Dit keer van Ernst Klip en Jannie van Essen.

 

Waar:Winkelcentrum Crimpenhof ( schuin tegenover de Hema)
Toegang:
Alleen geschikt voor:
Georganiseerd door:Vereniging Krimpener Kunstwaard
Aanmelden: Klik hier
Wanneer:wo 31 mei 2023
ma 12 juni 2023
Zoektocht naar symbiose

Jannie van Essen en Ernst Klip werken vanuit een andere discipline. Waar Jannie schildert met textiel, fotografeert Ernst beelden alsof ze geschilderd zijn. Voor deze expositie zijn zij op zoek gegaan naar datgene wat hen in beide manieren van werken in beeld verbindt. Natuurlijke organische vormen zijn voor alle twee een uitgangspunt. De gelaagdheid in werken vormt de symbiose. Waar Jannie met haar textiel in lagen een wereld opbouwt, zoomt Ernst zodanig in op zijn onderwerp tot er nieuwe lagen zichtbaar worden.

Sensualiteit en vergankelijkheid

Ernst fotografeert dagelijks vanuit zijn professie. Wanneer er een innerlijke bel afgaat bij een interessante situatie of onderwerp is zijn smartphone altijd dichtbij. Onderwerpen liggen dan ook voor het oprapen. Van eettafel tot aan de voortuin. Leent het onderwerp zich tot verdieping komt zijn camera erbij. Ernst weet beelden te vangen die op het eerste gezicht verborgen blijven. Met macrofotografie stapt hij een fascinerende wereld in van sensuele vormen van vergankelijkheid.

Een druk hoofd en kleur

Bij Jannie staat haar hoofd niet stil. Idee├źn voor werk blijven maar komen. De beelden zoekt zij er dan bij. Na deze ori├źntatie gaat zij dan aan de slag. Waar zij vroeger felle kleuren gebruikte zoekt zij het de laatste tijd wat meer in gedempte kleuren en wat zij in de natuur vindt. Dat kunnen boomzaden zijn, boomschors en stokjes die zij dan combineert met verf, textiel en draden. Ook schuwt zij het niet om de brander op haar werk te zetten met het doel een speciaal effect te bereiken.
[formcakreactie]
 

agenda

ma 12 juni 2023