•  beeldende kunst

FOTO’S EN KERAMIEK IN ONTMOETINGSCENTRUM DE TUYTER KRIMPEN AAN DEN IJSSEL

ma 29 mei 2023
za 29 juli 2023
De door de Vereniging Krimpener Kunstwaard georganiseerde expositie bestaat uit foto’s van de leden van Amateur Fotogroep Ouderkerk aan den IJssel (AFO) en – in de vitrines – keramiek van Annemarie Kool. De expositie is te zien van 29 mei tot en met 29 juli in Ontmoetingscentrum De Tuyter, Nachtegaalstraat 8 in Krimpen aan den IJssel. Kijk voor de openingstijden op de site www.tuyter.nl.
 

Waar:Ontmoetingscentrum De Tuyter
Toegang:gratis
Alleen geschikt voor:
Georganiseerd door:Vereniging Krimpener Kunstwaard
Aanmelden: Klik hier
Wanneer:ma 29 mei 2023
za 29 juli 2023
De fotogroep bestaat inmiddels ruim 40 jaar en is nog steeds zeer actief. Op de woensdagavonden komen de leden bij elkaar. Deze avonden zijn opgesplitst in fotocaféavonden - waarin er onder het genot van een kopje koffie informatie wordt uitgewisseld - en clubavonden waar praktische en theoretische workshops elkaar afwisselen. Minimaal eenmaal per maand is er in het weekend een uitje naar een interessante locatie om daar gezamenlijk te fotograferen.
Per maand kan men naar aanleiding van een thema foto’s maken en inzenden om die vervolgens in een daaropvolgende bijeenkomst te bekijken en te bespreken.
Ook is er elk kwartaal een fotowedstrijd, waarin de leden enthousiast dingen naar de eerste plaats.
Kortom een afwisselend en een motiverend programma voor startende en ervaren fotografen.
Meer informatie over de fotoclub kunt u vinden op:
https://www.facebook.com/groups/AFOfotogroep/
en https://www.afo-fotogroep.nl/
De getoonde foto 'Maan boven Erasmusbrug' is van Aart Kraai.

Annemarie is al ruim dertig jaar actief bezig met keramiek. Zij volgde in eerste instantie voor haar hobby verschillende cursussen. Daarna volgde zij in de avonduren, de opleiding Keramische Technieken aan de Nederlandse Keramiek Opleiding. Inmiddels is Annemarie een volleerd keramiste die nieuwe uitdagingen niet uit de weg gaat.

De natuur is haar belangrijkste inspiratiebron. In al haar werk is hiervan wel een element terug te vinden, of het nu gaat om het onderwerp, de vorm of de textuur. Verder combineert zij graag klei met hout. Hiervoor wordt dan vondsten gebruikt die zij vindt bij bezoeken aan natuurgebieden. Haar keramische werk wordt steeds fijner en fragieler. Dat fragiele en fijne ziet Annemarie terug in de wondere wereld van de natuur.

Vrijdagavond 2 juni is de opening van de tentoonstelling om 20.00 uur. Je bent van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn.

[formcakreactie]
 

agenda

za 29 juli 2023