•  muziek

Cultuurcafe met Eric Vloeimans

do 28 september 2023 19:30u
Het cultuurcafe van september staat in het teken van muziek.
 

Waar:Theaterzaal van de Tuyter
Toegang:€5,- incl. twee consumpties
Alleen geschikt voor:
Georganiseerd door:Muziekschool Krimpen
Aanmelden: Klik hier
Wanneer:do 28 september 2023 19:30u
Ontmoetingscentrum De Tuyter
Eric zal op deze avond enige stukken solo ten gehore brengen en vertellen over de in’s en out’s van zijn carrière. Het wordt een open avond waarin van alles kan gebeuren. Net zoals met improviseren :-) De uitnodiging is om zelf je input te geven door al je vragen mee te nemen.

Eric Vloeimans (1963) is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Zijn werk wordt gekenmerkt door een melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Zijn motto is: ‘Ik maak muziek voor miljoenen, maar die heb ik nog niet allemaal bereikt’. Hij geeft daarbij echter nooit toe aan de smaak van het grote publiek, en blijft altijd zichzelf.
Vloeimans studeerde aan het Rotterdams Conservatorium; aanvankelijk klassiek trompet, later op de jazzopleiding. In de Verenigde Staten volgde hij lessen bij Donald Byrd en maakte hij deel uit van de bigbands van Frank Foster en Mercer Ellington.

Inloop is om 19.00 uur met een kopje koffie/thee. Start lezing om 19.30 uur. Na afloop van de lezing wordt u van harte uitgenodigd een drankje te nuttigen in de ontmoetingsruimte.


Het cultuurcafé is bedoeld als een laagdrempelige inspiratie en netwerkbijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur. Het cultuurcafé is een samenwerking tussen Synerkri, Streekmuseum Krimpenerwaard, Bibliotheek Krimpen en Muziekschool Krimpen waarbij verbindingen worden gelegd met andere culturele organisaties en vrijwilligersorganisaties en nieuwe samenwerkingen tot stand komen. Het cultuurcafé wordt vier keer per jaar georganiseerd vanuit een thema, met afwisselende inhoud; cultureel erfgoed, muziek en literair. Locatie is De Tuyter als centrale ontmoetingsplek en cultureel hart in Krimpen aan den IJssel.