• Kabouterpad

Kabouterpad

Het Kabouterpad is een initiatief van Synerkri in samenwerking met Staatsbosbeheer en is een leuke en leerzame speurtocht voor kinderen van 3 t/m 7 jaar in wandelgebied Krimpenerhout πŸ”

Onlangs vond de opening plaats van een nieuwe attractie in Krimpen a/d IJssel: het kabouterpad Krimpenerhout. Speciaal ontworpen voor jonge kinderen, biedt deze interactieve wandeling een spannend avontuur in het groen.

Het kabouterpad, een landelijk initiatief van Staatsbosbeheer, heeft nu ook zijn weg gevonden naar Krimpen aan den IJssel dankzij de samenwerking met Synerkri. Dit avontuurlijke pad is speciaal ontworpen voor kinderen van 3 tot 7 jaar en leidt hen door het groene gebied rondom sporthal De Boog aan de Krimpenerbosweg. De paaltjesroute strekt zich uit over ongeveer 2,5 kilometer. Met een rode puntmuts op hun hoofd en een rugzakje gaan de kinderen op ontdekkingsreis, waarbij ze zes verschillende opdrachten uitvoeren. Ze kunnen een dansje doen, op zoek gaan naar schuilplaatsen van kabouters en hun wangen wrijven totdat ze net zo rood zijn als die van een kabouter.

Na succesvolle voltooiing van het kabouterpad ontvangen de kinderen een echt kabouterdiploma en mogen ze alle gebruikte materialen mee naar huis nemen. Een leuke activiteit om samen met (groot)ouders te ondernemen. Bovendien is het kabouterpad zeer geschikt voor kinderfeestjes en als leuke activiteit voor schoolklassen.

De startlocatie van de route bevindt zich in sporthal De Boog. Voor 6,50 euro krijgen kinderen hier een knapzakje met daarin een puntmuts, een opdrachtenboekje en een speciale verrassing. Als ze de parkeerplaats oversteken, komen ze al snel het eerste kabouterpaaltje van de route tegen.

Het Kabouterpad kan op elk gewenst moment gelopen worden.πŸšΆβ€β™€οΈπŸ„