•  expositie, erfgoed

Tentoonstelling: "ONDER het GOED"

dagelijks
ONDER het GOED; ondermode van vroeger voor het hele gezin. Dompel jezelf onder in de betoverende wereld van "ONDER het GOED"! Vanaf 15 februari opent het Streekmuseum Krimpenerwaard haar deuren voor een fascinerende reis door de geschiedenis van ondergoed in de 20e eeuw. Ontdek de evolutie en betekenis van ondermode door de jaren heen, met intrigerende foto's, zorgvuldig bewaarde kledingstukken en bijzondere items. Deze tentoonstelling werpt een uniek licht op de sociale en culturele impact van onderkleding, waarbij elke zoom en naad een verhaal vertelt over onze voorouders en de veranderende normen van hun tijd. Kies je ondergoed alleen op basis van comfort, of is het een statement dat je maakt? "ONDER het GOED" nodigt je uit om deze vragen te verkennen.
 

Waar:Streekmuseum Krimpenerwaard
Toegang:Gratis
Alleen geschikt voor:
Georganiseerd door:Streekmuseum Krimpenerwaard
Aanmelden: Klik hier
Wanneer:dagelijks
Streekmuseum Krimpenerwaard
ONDER het GOED; ondermode van vroeger voor het hele gezin

Betreed een tijdloze dimensie waar stoffen en naden niet alleen kledingstukken vormen, maar ook de weefsels van de Krimpenerwaard verrijken en verbinden. Ondergoed onthult meer dan slechts stijlen en trends; het is een intrigerend deel van onze geschiedenis, onze identiteit en ons dagelijks leven.

Op donderdag 15 februari openen wij de deuren van het Streekmuseum Krimpenerwaard voor onze nieuwste tentoonstelling "ONDER het GOED". Laat je meeslepen in een boeiende reis door de 20e eeuw, waar we de evolutie en betekenis van ondermode onder de loep nemen. Intrigerende foto's, zorgvuldig bewaarde kledingstukken en bijzondere items vertellen het verhaal van het ondergoed dat onze voorouders droegen, en hoe dit de modes en levensstijlen van die tijd weerspiegelde.

De tentoonstelling werpt ook een uniek licht op de tijd waarin de keuze van ondergoed niet slechts een praktische overweging was, maar ook een weerspiegeling van sociale normen en culturele verschuivingen. Het biedt een fascinerend inzicht in de rol van onderkleding door de jaren heen.

Stap verder en ontdek de rijke textuur en diverse stijlen van vervlogen tijden. Laat je meevoeren door het verhaal van hoe ondergoed niet alleen ons lichaam, maar ook de geschiedenis van de Krimpenerwaard heeft gevormd. "ONDER het GOED" is niet alleen een verzameling van ambachtelijk gemaakte kledingstukken; het is een levend eerbetoon aan de kunst van het kleden en de verhalen die onze kleding vertelt over wie we zijn en waar we vandaan komen.