•  expositie

VAN DAAR NAAR HIER MET HIERENDAAR Expositie in Winkelcentrum Crimpenhof, Krimpen aan den IJssel

dagelijks
20 juli 2024 t/m 3 september 2024
Ilja van Rijswijk exposeert van 20 juli tot 4 september 2024 in de etalages van een leegstaand pand (schuin tegenover de HEMA) in Winkelcentrum Crimpenhof, Krimpen aan den IJssel.
Na telkens 6 weken hangt daar weer werk van een andere kunstenaar. Deze exposities zijn een initiatief van Winkelcentrum Crimpenhof en de Vereniging Krimpener Kunstwaard.
 

Waar:Winkelcentrum Crimpenhof
Toegang:n.v.t.
Alleen geschikt voor:
Georganiseerd door:Vereniging KrimpenerKunstwaard
Aanmelden: Klik hier
Wanneer:dagelijks
20 juli 2024 t/m 3 september 2024
HIERENDAAR vond Ilja zo’n 12 jaar terug een mooi duidelijk pseudoniem voor wat hij eigenlijk precies fotografeerde. Nu dekt zijn werk nog steeds deze lading alleen is het meer gefocust op urbex (samentrekking van het Engelse urban en exploring) en landschappen.
Voor zijn werk vliegt Ilja de hele wereld over en heeft hij, omdat hij daarvoor langere periodes op een plek is, naast zijn werk de tijd en de mogelijkheid om erop uit te trekken en te fotograferen.

Ilja zag tijden geleden een filmpje op youtube over het Dadipark in België.en wilde het met eigen ogen zien. Samen met een vriendin is hij daar om vier uur ’s nachts heen gereden. Ze troffen overgroeide attracties aan, waar de karretjes nog stonden te wachten bij de platforms. Alsof ze gewoon op een dag de deur hebben dichtgetrokken en nooit meer zijn teruggekomen. Zo begon zijn liefde voor desolate plekken. Het brengt hem leegstaande fabrieken, verlaten spoorlijnen, autokerkhoven, scholen, zwembaden en soms hele dorpen. Het zijn vaak locaties die een duidelijke functie hadden. Niet per se mooi, maar met zorg gebouwd om lang mee te gaan. Hij houdt van die zichtbare vergankelijkheid van deze verlaten plekken. En ook van de verhalen die erbij horen. En er is altijd wel iemand die er op internet een stukje over schreef. Dat geeft deze plekken weer een ziel en je krijgt een beter beeld van wat je eigenlijk fotografeert.

Zijn fotografie is dus wel degelijk met urbex begonnen. Wat opvalt is dat deze locaties vaak liggen in afgelegen bijzondere gebieden. Langzaam heeft hij daar ook meer oog voor gekregen en is hij ook landschappen gaan fotograferen. Waar je ook bent, hoe je ook kijkt, en op welk tijdstip dan ook, het landschap blijft veranderen, je verbazen en prikkelen. Een feest om vast te leggen met de camera.

In de Crimpenhof presenteert Ilja een mooie combinatie van beide. Hij hoopt dat het mensen kan prikkelen om eens een verlaten pand in te schieten dan wel op een exotische locatie te kijken of dichterbij huis in die gekke lege schuur waar je altijd langskomt. Er is altijd een mooi verhaal te vinden, vast te leggen en te vertellen. Ben je geïnteresseerd om een van de foto’s aan te schaffen dan is Ilja te bereiken op: iljavanrijswijk@gmail.com
[formcakreactie]
 

agenda

dagelijks
t/m 3 september 2024