•  literair

Cultuurcafé

ma 5 juli 2021 19:30-21:15u
verplaatst
Op maandag 5 juli zijn schrijver Frank Krake en Hannelore, hoofdpersoon uit het boek "Hannelore, het meisje uit de sekte, te gast bij ons cultuurcafe.
 

Waar:Ontmoetingsruimte De Tuyter
Toegang:gratis
Alleen geschikt voor:
Georganiseerd door:Stichting Synerkri
Aanmelden:Klik hier
Wanneer:ma 5 juli 2021 19:30-21:15u
Ontmoetingscentrum De Tuyter

Hannelore groeide vanaf haar derde op in de sekte "Gemeente Gods', waar haar ouders actief lid van waren. Het leven speelde zich grotendeels af binnen de muren van een oud klooster in Nederland. Vijftien jaar lang werd ze gehersenspoeld en leefde ze in haar eigen wereld. De charismatische en zichzelf "Profeet 'noemende sekteleider Sipke Vrieswijk voerde met zijn partner Aagje een waar schrikbewind. Niemand was veilig.
Toen het einde nabij leek "ontvoerden' ze Hannelore naar Israël, Zweden en Cyprus. Na jaren gevangenschap, drank en drugs bevrijdde de politie haar, tegen haar eigen wil. Een internationale klopjacht op Vrieswijk begon.
Vanaf dat moment begon ook pas haar echte strijd. Het gevecht om opnieuw te leren leven, weer Hannelore te worden in een vrije wereld. Met vallen en opstaan wist ze die strijd uiteindelijk te winnen. Nu leidt Hannelore (42) een gelukkig leven met haar grote liefde en vier kinderen en hoopt ze een voorbeeld te mogen zijn voor velen.
Hannelores verhaal lijkt wellicht op een bizar incident, maar niets is minder waar. Anno 2020 zijn er alleen al in Nederland meer dan 80 sektes actief, met zo'n tienduizend volgelingen.

Vanwege de Coronamaatregelen zijn er beperkt plekken beschikbaar. Graag aanmelden via de link.

Het Cultuurcafé bestaat sinds enkele jaren en is bedoeld als inspiratie – netwerkbijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur in Krimpen. Het Cultuurcafé wordt georganiseerd door Synerkri in samenwerking met Muziekschool Krimpen, Streekmuseum Krimpenerwaard en Bibliotheek aan den IJssel.
 

agenda

ma 5 juli 2021 19:30-21:15u
Ontmoetingscentrum De Tuyter